برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1403/04/04 - 10:07
  • 105
  • 5 دقیقه
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه

سومین نشست تخصصی گروه کاری سلامت و امنیت غذایی در سال 1403

سوم تیرماه برگزارشد.

سوم تیرماه 1403 نشست تخصصی گروه کاری سلامت و امنیت غذایی با حضور دکتر مناف زاده نماینده تام الاختیار دادستان انقلاب عمومی مرکز استان در امو ربهداشت و تغذیه ،مهندس رضا محمودی رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان ،معاونت های تخصصی دانشگاه ،پیامگزاران دستگاه های اجرایی و کارشناسان دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه برگزارشد.

نشست تخصصی گروه کاری سلامت و امنیت غذایی با طرح موضوع مدیریت کنترل جمعیت و ساماندهی سگ های پرسه زن در راستای کاهش ابعاد و اثرات معضلات اولویت دار سلامت جامعه و تعیین سهم دستگاه های اجرایی ذینقش در پیشبرد اهداف و برنامه های عرصه سلامت با محوریت دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی آذربیاجان غربی برگزارشد .

در ابتدا مهندس رضا محمودی رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه با اشاره به موضوع جلسه در رابطه با ساماندهی و کنترل سگ های پرسه زن و عواقب و مخاطرات ناشی از گزیدگی ،انتقال بیماری های مشترک بین انسان و حیوان و همچنین  با توجه به افزایش تعداد حیوانات پرسه زن از نمایندگان و پیامگذاران  دستگاه های ذینقش حاضر در جلسه و بخصوص شهرداری بعنوان سازمان نیمه دولتی ،با اشاره به  به بند 15 ماده 55 قانون شهرداری بعنوان متوالی امر درخواست نمود اقدامات و عملکرد خود را در زمینه کنترل و دفع این حیوانات بیان نمایند .

سپس مهندس صفری سرای معاون سازمان مدیریت پسماند شهرداری در خصوص ساماندهی سگ های پرسه زن به احداث یک واحد نگهداری سگ های پرسه زن اشاره نمود و افزود : 25 اکیپ فعال برای جمع آوری و عقیم سازی این سگ ها ایجاد شده که با نظارت شهرداری بصورت 24 ساعته در حال فعالیت هستند و از طریق سامانه اطلاع رسانی 137 و یا از طریق گزارشات شهروندان به فعالیت در این زمینه می پردازند .

وی افزود : این سگ ها پس از جمع آوری در این مرکز توسط دامپزشک معاینه شده و سپس نسبت به عقیم سازی آنها اقدام میگردد.

مهندس صفری سرای تصریح کرد: در حال حاضر به منظور جمع آوری سگ های پرسه زن در سطح شهر باکمبود داروی بیهوشی کتامین مواجه هستیم که در این خصوص نیز مکاتبات لارم رایزنی مورد نیاز صورت گرفته است

در ادامه سعید قنبری مسئول مرکز مدیریت و کنترل حیوانات پرسه زن شهرداری ارومیه با بیان اقدامات صورت گرفته طی سال های 1401و 1402 در خصوص جمع آوری ،نگهداری ،عقیم سازی و رهاسازی این حیوانات طبق دستورالعمل ابلاغی از سوی وزرات کشور تصریح کرد:در سال 1401تعداد سگ های جمع آوری شده 4500مورد بوده که با توجه به امکانات  و شرایط موجود300 مورد عقیم سازی شده اند و 1791 مورد نیز پس از عقیم سازی واگذار شده اند .

در سال 1402 نیز حدود5300 مورد سگ پرسه زن جمع آوری شده اند که ازین تعداد 2300 مورد عقیم سازی  و واکسینه شده اند.

قنبری در ادامه بیان نمود : عمده این سگ ها پس از انجام اقدامات لازم با هماهنگی سازمان محیط زیست در خارج از شهر و به دور از آسیب به گونه های گیاهی و جانواران دیگر رهاسازی می شوند .

وی افزود برای کنترل سگ های پرسه زن و ادامه روند نگهداری پروانه و مجوز های مربوطه باید توسط نظام دامپزشکی پیگیری و اخذ گردد و همچنین کلیپ و پمفلت های آموزشی نحوه مواجهه با این حیوانات برای مراقبت و ارتقاء سلامت مردم باید در سطح شهر انعکاس یابد .

مسئول مدیریت و کنترل سگ های بلاصاحب شهرداری برتامین مواد غذایی لازم برای نگهداری و همچنین تامین بودجه لازم در خصوص تهیه مواد بیهوشی و واکسیناسیون سگ های پرسه زن و صاحب دار تاکید نمود.

در ادامه اسماعیل زعیم نیز ضمن اشاره به جهانی بودن مشکل سگ ها و حیوانات بلاصاحب بویژه در کشور ما خاطرنشان کرد:براساس دستورالعمل صادره کارگروه مدیریت جمعیت و کنترل حیوانات بلاصاحب دراستان تشکیل و طبق مکاتبات صورت گرفته با فرمانداری های استان براساس موقعیت جغرافیایی هر شهرستان این کارگروه در شهرستانهای نیز تشکیل شده است .

در این کارگروه ها مجوز احداث واحدهای موقت نگهداری سگ های پرسه زن ،انعکاس تبلیغات و آموزش های شهری برای شهروندان ،انتقال سگ های غربالگری شده به مراکز نگهداری دائمی و واکسیناسیون سگ ها مورد بررسی قرار میگیرد.

در ادامه رضا قربان زاده کارشناس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه نیز با اشاره به افزایش حیوان گزیدگی در استان طی سالهای اخیر گفت : بودجه ای بالغ بر 32 میلیارد تومان از طریق دانشگاه برای تهیه واکسن ،سرم و داروهای مورد نیاز برای درمان مراجعه کنندگان حیوان گزیدگی تخصیص یافته است.

وی اشاره کرد :27% مراجعه کنندگان از مشاغل پارکبان ،کشاورز،دامدار،چوپان ،قصاب و ... هستند و 66% گزش ها در مناطق روستایی توسط سگ و گربه اتفاق می افتد .

قربان زاده خاطرنشان کرد طبق دستورالعمل مربوطه واکس هاری علاوه بر تزریق برای  کلیه مراجعینی که دچار حیوان گزیدگی شده اند و حیواناتی که قبلا نیز واکسینه شده بودند، انجام می گیرد.

در نهایت دکتر مناف زاده نماینده تام الاختیار دادستان انقلاب عمومی مرکز استان در امور بهداشت و تغذیه ،با اشاره به معضل سگ های پرسه زن و افزایش تعداد این سگ ها بر اقدامات فرهنگی و نشر پمفلت های آموزشی در سطح جامعه برای افزایش آگاهی و دوری از عواقب ناشی از حیوان گزیدگی تاکید نمود و افزود دستگاه قضایی نیز در کنار سایر دستگاه ها و با هدف جلوگیری از آثار اجتماعی ،مخاطرات سلامتی و عواقب فرهنگی بر نحوه اجرای دستورالعمل های وزارت بهداشت ، روند واکسیناسیون ،جمع آوری ، عقیم سازی ،آزادسازی و... حیوانات پرسه زن نظارت می نماید

 همچنین با صاحبان حیوانات خانگی در صورت عدم واکسیناسیون حیوانات خود و بروز رفتارهای نامتعارف  توسط دستگاه قضایی برخورد خواهدشد.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 7450
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تنظیمات قالب